De Trailrun Brunssummerheide wordt zoals de naam al aangeeft georganiseerd in het prachtige natuurgebied de Brunssummerheide. Dit natuurgebied wordt beheerd door Vereniging Natuurmonumenten. Trailrun Brunssummerheide steunt Natuurmonumenten door €1,00 van iedere inschrijving te doneren.

‘Leave nothing but foot prints’

We streven er ook naar om het gebied te gebruiken zonder het gebied en de dieren die er wonen onnodig te belasten. Bij trailwedstrijden nemen deelnemers hun eigen afval mee. Een schoon parcours vergroot de kans dat het evenement ook volgend jaar weer kan rekenen op een vergunning. De route van de Trailrun Brunssummerheide is niet exclusief beschikbaar voor hardlopers op de dag van het evenement. Let dus zelf ook goed op tijdens het lopen. We rekenen als organisatie op je medewerking.

S(up)port for Nature

Trailrun Brunssummerheide past het natuurzorgsysteem ‘S(up)port for nature’ toe om er voor te zorgen dat het evenement veilig is, zo min mogelijk schade aan de bodem en de natuur teweegbrengt en zo min mogelijk overlast veroorzaakt voor bezoekers en omwonenden.